O nama

Lošinjski karneval je udruga koja prvenstveno ima cilj u očuvanju kulturne baštine maškara, prenošenju iste na mlađe generacije, organiziranju maškaranih tanaca, MareMonade te povorka za Pusni utorak, sudjelovanje na međunarodnom Riječkom karnevalu i na ljetnom Creskom karnevalu te promoviranju karnevalske lošinjske tradicije u medijima. Članovi smo udruge Hrvatskih karnevalista te Europske karnevalske udruge FECC.

Udruga Lošinjski karneval njeguje tradiciju ne zna se koliko godina staru, ali službeno kao udruga djelujemo od 2000.godine i brojimo oko 150 članova.

Danas je karnevalsko slavlje izvrsna prilika za veselje, uživanje u društvu i igri. Odabir maske i kostima također može biti izvor velike radosti, ali i iznenađujućih saznanja o sebi. Ako ste kreativni, možete sami izraditi svoj kostim ili masku.  Ako niste, ništa zato – trgovine i fundusi karnevalskih grupa prepuni su originalnih maski i kostima, koji se mogu kupiti ili unajmiti. Jednostavno, previše je dobrih, zabavnih i opuštenih strana karnevala da biste ga i ove godine propustili. Kad već ne možete “spaliti” sve ružno, loše i negativno iz prošle godine, karneval je odlična prigoda da barem na jedan dan sve to sasvim zaboravite te da u društvu sjajno raspoloženih prijatelja i obitelji očekujte samo najbolje u ovoj godini!

I, ne zaboravite! Maska i kostim mnogo više razotkrivaju nego što skrivaju.